Senioren in Brabant duurst uit voor WA+ en Allrisk premie voor hun auto

65-plussers die een WA+ of allrisk verzekering voor hun auto willen afsluiten, betalen het meest in de provincie Noord-Brabant. Hier zijn de premies voor deze dekkingsvormen het hoogst voor 65-plussers. Voor de basisdekking (WA) betalen senioren juist het meest in Zuid-Holland. 
Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer, op basis van ruim een miljoen vergelijkingen van autoverzekeringen in de eerste tien maanden van 2019.

Brabantse senioren meeste kwijt

Noord-Brabant is voor senioren geen gunstige provincie als het aankomt op de hoogte van de premie voor een autoverzekering. Vooral de WA+ en allrisk premies zijn bovengemiddeld hoog in Brabant. 

Waar een gemiddelde Nederlandse senior jaarlijks 419,65 euro kwijt is aan een WA+ autoverzekering, betaalt een Brabantse senior 32,36 euro meer. Bij de allriskverzekering is het verschil nog groter (61,30 euro), waarbij Brabantse 65-plussers jaarlijks liefst 735,92 euro aan premie betalen. 

Premie autoverzekeringen hoogst in Zuid-Holland

In Zuid-Holland betalen autobezitters gemiddeld de hoogste premies, ongeacht de leeftijd. De jaarpremie voor een WA-dekking bedraagt daar gemiddeld 721 euro. Dat is 20 procent meer dan het landelijk gemiddelde. De premie voor een WA+ dekking is in Zuid-Holland 18 procent hoger dan landelijk (787 euro) en de gemiddelde jaarpremie voor een volledig cascodekking is 1.236 euro. Dit is 16 procent meer dan landelijk gemiddeld.

Bekijk voor de volledige AP-analyse de Autoverzekering Premie Kaart 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *