Veel waar voor je geld bij de Efteling, nóg meer voor senioren

pretpark reuzenrad

De Efteling, het pretpark met de hoogste entreeprijs van Nederland, valt in internationaal opzicht juist onder de goedkoopste pretparken. Europees gezien staat het pretpark in Kaatsheuvel zelfs op de derde plek. Dit blijkt uit onderzoek van Taxi2Airport.

Het internationale taxiplatform analyseerde hiervoor onder andere de ticketprijzen van de vijftig populairste pret- en attractieparken van de wereld. Ook werd naar korting gekeken. Hieruit blijkt dat de Efteling senior-vriendelijk is wat betreft de korting, want niet alle grote pretparken bieden senioren-korting.

Grote verschillen in prijzen toegangsticket
De prijzen van toegangstickets voor grote pret- en attractieparken lopen wereldwijd ver uiteen. Een ticket voor pretpark Happy Valley Parks in China kost omgerekend bijvoorbeeld 29,47 euro, terwijl pretpark Six Flags Magic Mountain in het Amerikaanse Valencia liefst 84,88 euro entreegeld rekent. 

Vergeleken met de prijzen van andere populaire grote pretparken in de wereld is de Efteling in Nederland relatief gunstig geprijsd. Hoewel de toegangsprijzen voor Nederlandse pretparken over de afgelopen vijf jaar gemiddeld met bijna 14 procent zijn gestegen, is de Efteling -met een ticketprijs van 40 euro- toch nog goedkoper dan 40 (van de 50) andere populairste parken. 

Vaak geen senioren-tickets, wel bij Efteling
Voor senioren van boven de 60 jaar oud is een Efteling-ticket ook nog eens 2 euro goedkoper, zo laat het onderzoek zien. ‘Slechts’ 12 van de 50 (24%) onderzochte attractieparken biedt namelijk een korting aan voor senioren. Een gemiddelde seniorenticket kost € 41,56.

De gemiddelde besparing is € 10,46 ten opzichte van het reguliere tarief, en varieert van een besparing van € 2,00 (“de Efteling”, Nederland) tot € 27,52 (“Universal Studios Singapore”, Singapore) per ticket.

Prijs per attractie gemiddeld 2,80 euro
Omgerekend kost een gemiddelde attractie bij een van ‘s werelds grootste pretparken 2,80 euro. Per pretpark zijn de verschillen in gemiddelde attractieprijzen echter groot. De duurste attracties zijn vooral te vinden in de Verenigde Staten, waar attractiepark Epcot (Orlando) de kroon spant met een gemiddelde attractieprijs van 11,76 euro. Ook Universal Studios Hollywood is, met 10,70 euro; een relatief duur park op basis van de prijs per attractie. 

Tivoli Gardens in Kopenhagen (Denemarken) is juist het goedkoopst, met een attractieprijs van 60 eurocent. In het top 10 lijstje goedkoopste pretparken bevinden zich vooral Chinese parken. Ook de Efteling valt, met een attractieprijs van 1,17 euro, onder de goedkopere pretparken. 

Bekijk hier een volledig overzicht van de onderzoeksresultaten, inclusief een overzicht van kortingen, bezoekersaantallen en landelijke verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *