Zorgverzekering 2020

Wat kunt u verwachten op deze pagina?
Op deze pagina geven we u uitleg, tips en informatie over het vinden van de juiste zorgverzekering voor 2020.

Helaas is er voor senioren/ouderen geen speciale verzekering voor ziektekosten. Wel zijn er mogelijkheden om de verzekering ‘op maat’ in te richten door het kiezen van aanvullende dekkingen.

Voor senioren is het zoeken, informeren, bekijken en vergelijken vaak erg lastig. Op internet zijn er veel bronnen voor het vinden van een zorgverzekering. Ook zijn er veel online vergelijkers, zoals Pricewise, Zorgwijzer of de Consumentenbod. Maar veel van deze vergelijkers zijn niet erg objectief en verdienen er bovendien aan. Dus de vraag is eigenlijk:

Op welke manier kunt u het beste te werk gaan?

Basis zorgverzekering
Maar we beginnen bij de basis zorgverzekering. Ook in 2020 is deze bij alle verzekeraars hetzelfde. Wel bestaan er natuurlijk verschillen in de premie, oftewel; het bedrag dat u maandelijks of jaarlijks kwijt bent voor de zorgverzekering.

Aanvullende dekkingen
Helaas hebben senioren vaker te maken met gezondheidskwaaltjes. Denk aan het slijten van botten en gewrichten, maar bijvoorbeeld ook met het gehoor en het zicht (de ogen).

Indien u hiermee te maken heeft of krijgt kunnen de kosten bij de fysiotherapeut, de opticien, de tandarts of de gehoorspecialist snel oplopen. Gelukkig kunt u zich met de zorgverzekering dekken. Dit noemen we ook wel aanvullende dekkingen. Soms betalen senioren wel meer voor deze aanvullingen dan mensen uit andere leeftijdsgroepen, maar hier is helaas niet veel aan te doen.