Wandel en Fietsroutes

Fietsende senioren | Pexels

Gebruik bij het plannen van uw fietstocht in Nederland een goede routeplanner om de beste fietsroutes door Nederland te vinden, die de reputatie heeft het droomland van een fietser te zijn. Er is waarschijnlijk geen plek op de wereld waar fietsen zo populair is als in Nederland.

Het vlakke terrein, het milde klimaat, de korte afstanden en uitstekende infrastructuur maken het land tot de ultieme fietsbestemming. Een meer dan 32.000 kilometer lang, prachtig ontwikkeld fietsnetwerk strekt zich uit langs schilderachtige tulpenvelden en iconische windmolens.

Of het nu langs de Noordzeekust, in de levendige metropool Amsterdam of in de groene binnenlanden is, in Nederland is de fiets een perfecte metgezel.

Tip 1: Ontdek de Nederlandse kust op de fiets. De fietsroute langs de kust is ongeveer 570 kilometer lang en voert langs betoverende stranden, duinen, waddeneilanden en kustdorpen.

Tip 2:  Verken Keukenhof op de fiets! Het is een van de grootste bloementuinen ter wereld en staat ook bekend als Europa’s tuin. In de grote tuin van 32 hectare vindt u bloemen in alle kleuren van de regenboog en de zorgvuldig opgestelde arrangementen betoveren elke bezoeker.

Tip 3: Een fietstocht door het openluchtmuseum Zaanse Schans. Daar kunt u het traditionele symbool van Nederland, de windmolen, in al zijn glorie bewonderen.

Let op:
– Loop nooit over de fietspaden. Nederlanders staan ​​bekend om hun liefde voor fietsen en stoppen niet met trappen – voor niemand.
– Het is verboden om dronken te fietsen, wat kan leiden tot hoge boetes. Ook voor fietsers wordt bellen achter het stuur nu beboet, net als bij automobilisten.
– Heel Nederland wordt doorkruist door landelijke fietsroutes, de zogenaamde LF-routes. Ze zijn duidelijk aangegeven en zijn goed geschikt voor meerdaagse tochten.

Share this Project