5 herfst veiligheidstips voor senioren

Terwijl de herfstbladeren beginnen te vallen en de lucht helder wordt, worden senioren geconfronteerd met seizoensgebonden uitdagingen voor de gezondheid. Het koude (en griep) seizoen is net begonnen, en er zijn andere bedreigingen bij koud weer voor de gezondheid en veiligheid van een senior. Deze kunnen worden geminimaliseerd door een paar basisrichtlijnen te volgen.

Hier zijn vijf tips voor senioren om te volgen om gezond en veilig te blijven tijdens de koudere seizoenen.

1.Het griepvaccin, de griepprik

De Centers for Disease Control (CDC) uit Amerika beveelt aan dat volwassenen van 65 jaar en ouder elk jaar een griepvaccin krijgen, idealiter eind oktober. Hoewel de griepprik wordt aanbevolen voor elke persoon ouder dan zes maanden, lopen senioren vooral het risico op complicaties van de griep, zoals longontsteking, bronchitis en infecties aan het oor. De griep kan ook chronische gezondheidsproblemen verergeren. Er zijn twee soorten griepprikken die speciaal zijn ontworpen voor senioren. Vraag uw zorgverzekeraar welke het beste bij u past.

2. Pas op voor struikelgevaar

Mensen ervaren over het algemeen stijvere gewrichten bij kouder weer. Het is niet alleen een beetje moeilijker om te bewegen, maar het wordt al vroeg donker, de grond is vaak nat of bevroren en gevallen bladeren creëren uitglijdende gevaren of bedekken zelfs gevaarlijke rotsen waarop je kunt struikelen.

Zorg ervoor dat bladeren van trottoirs en opritten op uw terrein worden verwijderd en dat alle loopbruggen worden verlicht om uw kansen op vallen te verkleinen. Strooi kattenbakvulling of zand op ijzige trottoirs. Strek voordat u naar buiten gaat om stijve spieren op te warmen. Hier vindt u tips voor het voorkomen van vallen in huis.

3.Blijf warm

Naarmate je ouder wordt, neemt je risico op hypothermie toe. Onderkoeling kan een levensbedreigende aandoening zijn die optreedt wanneer de lichaamstemperatuur van een persoon onder normaal daalt en gedurende een bepaalde periode laag blijft. Als u ouder bent dan 60 jaar, gezondheidsproblemen zoals diabetes of hypothyreoïdie heeft en bepaalde medicijnen gebruikt, wordt u gevoeliger voor de kou.

U kunt hypothermie ontwikkelen, zelfs na blootstelling aan milde koude temperaturen. Kleed je warm aan en draag een hoed als je naar buiten gaat. Houd je binnentemperatuur op minimaal 68 graden Fahrenheit.

4.Bescherm je huid

Binnenlucht wordt droog dankzij huishoudelijke verwarmingssystemen. Met de leeftijd wordt onze huid dunner en vatbaarder voor droogheid en tranen die tot infecties kunnen leiden. Blijf gehydrateerd door veel vloeistoffen te drinken en soep te eten. Het gebruik van een luchtbevochtiger binnenshuis kan heel wat vocht in de lucht brengen. Zorg er ook voor dat je huid niet uitdroogt met lotion of crème.

5.Brandrisico’s elimineren

Controleer of elektrische apparaten, zoals elektrische dekens, in goede staat zijn zonder rafels. Ruimteverwarmers zijn veel voorkomende bronnen van branden. Zorg ervoor dat ze ver van ontvlambare oppervlakken zijn geplaatst. De herfst is een uitstekende tijd om de batterijen in uw rook- en koolmonoxidemelders te controleren. Zorg ook voor werkende brandblussers in de keuken en in de buurt van open haarden.

Hoewel we door het koude weer naar binnen willen, moeten we contact opnemen met vrienden en familie om contact te houden. Geniet van het prachtige herfstseizoen terwijl je je voorbereidt op de komende winter. Met een beetje planning en zorg kunt u uw kansen op risico’s voor uw gezondheid of veiligheid minimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *