Vraag ouderenzorg stijgt, maar de mantelzorger dan?

Mantelzorg

UWassistent zit flink in de lift. De organisatie voorziet steeds meer ouderen van de juiste ondersteuning. Het doel? Mensen in staat stellen om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. In maart en april starten weer een aantal franchisenemers in de regio’s Haarlem, Dordrecht, Den Bosch en Drenthe. Ook doet Monuta Ontzorgt een tweede investering in UWassistent. Dat is goed nieuws, want hoe meer mensen geholpen kunnen worden, hoe beter!

Het aantal mantelzorgers in Nederland blijft groeien. Bijna twee miljoen mensen verlenen mantelzorg naast hun baan. Daarvan ervaart 30% een lagere kwaliteit van leven, volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau. UWassistent verlicht deze mantelzorgers door ze te ondersteunen.

Vol enthousiasme en boordevol motivatie staan er wederom een aantal nieuwe franchisenemers in de startblokken om UWassistent te versterken. Een landelijke dekking van UWassistent komt steeds dichterbij. Goed nieuws, want zo krijgen meer ouderen en mantelzorgers de hulp die ze wensen.

Monuta Ontzorgt

Monuta Ontzorgt neemt een groter belang in UWassistent. Hierdoor kan UWassistent snel groeien, op weg naar landelijke dekking. Sinds vorig jaar bestaat een samenwerking tussen Monuta Ontzorgt en UWassistent. Monuta Ontzorgt werkt samen met verschillende organisaties aan oplossingen die het leven van ouderen verrijken, veraangenamen en ontzorgen.

UWassistent speelt in op de groeiende hulpvraag

Ouderen worden steeds minder snel écht oud. Ze zijn fitter, vitaler en ondernemender. Ze willen dan ook vaker langer zelfstandig thuis wonen. Tegelijkertijd zijn er wel meer lichtere zorgtaken waar behoefte aan is: hulp in en om huis. Hiervoor kunnen ze terecht bij UWassistent. Laagdrempelig, persoonlijk, geen dure zorgverleners en snel geregeld.

Ouderen zijn de voornaamste doelgroep, maar andere hulpbehoevenden mogen ook altijd aankloppen bij UWassistent. Mensen die tijdelijk uit de running zijn door ziekte of een ongeval, zijn blij met een beetje extra hulp.

Unieke werkwijze

Bij UWassistent doen we niet aan massawerk. Nee, we zijn van de persoonlijke aanpak. De franchisenemers zijn de persoonlijke assistenten en matchen dienstverleners met klanten, waaronder veel ouderen. De juiste hulp bij de klant zoeken, zodat iemand dat verlichtende steuntje in de rug krijgt.

Matchen van dienstverleners en klanten doen de persoonlijke assistenten niet zomaar, maar heel zorgvuldig. Waar heeft een klant behoefte aan? Wat zijn de wensen? Betrouwbare dienstverlening, op maat gemaakt en persoonlijk!

Breed dienstenaanbod

Steeds meer ouderen zoeken ondersteuning van buitenaf. Ze willen onafhankelijk zijn en langer zelfstandig thuis wonen, maar hebben wel behoefte aan wat ondersteuning hier en daar. UWassistent is voor deze mensen een uitkomst.

Met huishoudelijke hulp en gezelschap neem je al een grote last weg, zeker bij ouderen. Mantelzorgondersteuning, begeleiding, tuinhulp en klushulp vormen ook een welkome support. Met of zonder pgb, voor een korte of langere periode? Kan allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *